Wednesday, November 11, 2015

Selamat Ulangtahun Sayang

6 tahun dulu,
Kamu dilahirkan, anakku
Saat itu Ibu pasrah...
Kerana Ibu yakin bukan rezeki Ibu untuk mengandungkanmu sehingga masa yang sepatutnya

6 tahun dulu,
Kamu dilahirkan, cukup 32 minggu dan 1 hari...
Telah tertulis diluh mahfuz, itulah ketika nya kamu harus Ibu lahirkan

6 tahun dulu,
Pengalaman itu Ibu rasakan bagaikan semalam
Saat ibu mengharung waktu pantang sambil berulang beratus kilometer jauhnya
Demi seorang anak
Seorang anak yang dahagakan susu Ibu

Ibu x pasti,
Banyak mana titis susu Ibu melalui tekak mu, nak...
Mungkin lebih banyak ubat2 yang memasuki tubuh kecil mu...
Kuatnya Ibu ketika itu,
Ibu rasakan...
Hanya demi mu anakku, puteri sulung ku,
Bidadari syurga ku..

Kalaulah hari ini kamu ada
Pasti Ibu dan Ayah akan sibuk membeli
Tahun depan kamu akan masuk Darjah 1 nak...
Kalaulah hari ini kamu ada
Pasti kamu pantas berlari
Memenuhi rumah kecil kita dengan gelak tawa mu
Bersama Abang dan Adik...
Meriahnya rumah kecil kita
Kalaulah hari ini kamu ada nak
Pada kamulah Ibu mengadu agaknya
Kerana kamulah Puteri sulung ku....

Kalaulah kalaulah....
Beribu KALAULAH boleh ibu katakan...
Namun, yang pasti
Peraturan Allah paling bijaksana
Kamu telah dijemputnya pada petang khamis itu...
Berjujuran air mata ibu
Walau jauh disudut hati
Pasrahnya hati kami suami isteri

Telah Allah mudahkan urusan kamu
Serta urusan kami hari itu
Kerana kamu anakku
Adalah penghuni syurga...
Ibu percaya dan yakin
Kamu berada dalam jagaan yang paling baik

Wahai anakku, puteri sulungKu
Doakanlah datang ikhlas dalam diri Ibu
Untuk menerima kepergianmu
Sungguh Ibu redha
Namun Ibu masih mengutip...
Butir2 keikhlasan
Supaya satu hari nanti....
Ikhlasnya redha Ibu itu sebanyak kasih sayang dan cinta Ibu kepadamu
Aiesya Zaffan Binti Shah Rizal

"Kehidupan Yang Gemilang"


Sunday, November 8, 2015

Happy 3rd Birthday, Amsyar

Happy Birthday my Baby Boo...
3 tahun sudah awak rupanya, anakku...
Namun selamanya, awak adalah baby Ibu...

Tidak kira apa sahaja yang berlaku
Kamu tetap Ibu sayangi dan kasihi
Kamu tetap Ibu terima dengan redha

Semoga Allah merahmatimu Anakku..
Semoga Allah memeliharamu...
Semoga Allah mempermudahkan urusanmu di dunia dan akhirat, pengubat lukaku....

Ibu Sayang Amsyar Zafri selamanya....
8th Nov 2015



Thursday, November 5, 2015

Nasi Beriani Gam Adami PPC

Today is Wednesday and I am cooking Nasi Beriani Gam Perencah Adami served with Mix Veggies yeay for me...Jarang CR masak beria during weekdays.  Ini semua penangan Kak Ju yang baru-baru ni masak nasi beriani... TQVM Kak Ju


Resepi untuk 4 orang (2 dewasa 2 kanak-kanak)

Bahan-bahan:

Ayam 5 ketul

Perencah Adami separuh pack

Minyak sapi sesudu

Garam secukup rasa

Beras Basmathi 1 pot setengah

Daun ketumbar (optional)


*Tumis Perencah Adami dengan Minyak sapi guna Mode Bake Veggies, then tambahkan ayam. Kacau sampai habis 3 min. Tak perlu tutup.

*Cuci beras basmathi rendam dalam 10 min. Toskan dan masukkan ke dalam tumisan ayam tadi. Kacau, tambah air 1 beras:1 air

*Start Mode Rice, tunggu 14 min habis....Jangan lupa release pressure sebelum buka ye...

*Tabur daun ketumbar (optional) Keep Warm sampai masa nak makan

Mix Veggies 


*Diced tomato

*Diced onion

*Sliced japanese cucumber

*Sliced carrot

Mix semua veggies dalam bowl

Tambah sedikit garam, gula, grinded blackpepper, 3 sudu besar olive oil dan 2 sudu besar lemon juice. Kacau, chilled in the fridge.


Mix Veggies ni sesuai makan dengan Nasi Beriani Gam yang agak berminyak sebab ada lemon juice yang akan hilangkan rasa oily nya.  Boleh cuba acar juga. Tapi CR ada bahan-bahan ni saja dalam fridge...so Mix Veggies ajelah...


Selamat Mencuba...Till then, daaaa...


Tuesday, November 3, 2015

Bersyukurlah Kita

Hye Joy,

Semalam (lama dah semalamnya ni) dapat 'me time'. Dapatlah layan drama di TV3 berjudul Cermin Kasih. Tak nak cerita panjang-panjang ttg cerita ni. Memang best utk ibu-ibu yang dah lama tak tengok tv kan.

Habis sesi nangis-nangis during the telemovie, CR pun berfikir panjang... "Ya Allah, bersyukurnya aku...nikmatmu melimpah-ruah... Masih ada Mama dan Papa yang sentiasa mendoakan dan menumpang kasih, ada Mak dan ayah yang boleh dirujuk kalau ada masalah....bersyukurnya aku Ya Allah..."

"Masih dipinjamkan suami tempat mengadu dan berkongsi kasih sayang, walaupun tak mewah, tapi cukup dan mendamaikan. Dia sentiasa fikirkan kami, dia sebolehnya melunaskan tanggungjawabnya. Dia bantu semampu kudratnya."

"Diberikan lagi anak-anak penyambung rezeki. Anak-anak yang juga ujian tapi turut menjadi penenang masa kekusutan...Ya Allah beruntung nya hamba mu ini..."

"Dan yang paling utama Ya Allah, ko tetapkan lagi iman dan kepercayaan kami. Dan teguhkanlah keimanan ini, perkasakanlah lagi keislaman ini... Semoga kami sekeluarga akan dikumpulkan kelak dalam syurga mu bersama-sama puteri kami, Amin...."

Monday, November 2, 2015

AFC 2015 - Luaskan KuasaMu Johor


Assalamualaikum,

I need to write this entry today! On this date, 1st November 2015... Aas today is the day where Jajahan Johor have their one day holiday. This holiday is one of celebration to the rakyat, when the Johor Darul Takzim Team won the AFC 2015 CUP yesterday.

The JDT won by 1 - 0 to Istiklol Team from Tajikistan. Congratulation Johor Darul Takzim Team. LUASKAN KUASAMU JOHOR.

Actually, I am not the fans of JDT,  just sharing the great moment of Malays ian football. I am proud on behalf of my husband who is a Johorean...haahaha Should give him a credit maaa...

So, on this beautiful sunny day, we have had a chance to site seeing with my in laws families... Have great day today, me my kids and hubby...

Every day is a great day, Alhamdulillah...
Till then, see ya.


Monday, October 26, 2015

Aduhai Anakku...


Ini anak saya yang pertama (guna kata ganti nama 'saya' sebab nak cerita pada parents yang ada anak sebaya). Anak saya ni sangatlah senang menggembirakan hati saya, buat lawak2, ada masanya rajin membantu serta tak kurang juga membuatkan ibu nya mendidih darah hahaahha

Baru je masuk 8 tahun 1 bulan. Baru-baru ni result Peperiksaan Akhir Semester 2 telah dikeluarkan. Amboi hangin sungguh Ibu nya ini bila tengok result Matematik Darjah 2 si Abam Adam ni 74% ? Aduhhh pening kepala, belum tgk kertas lagi Ibu dah tahu, ni mesti ada yang careless mistakes and kesalahan dalam soalan penyelesaian masalah.

Saya bukan exaggerating, tapi 74% is not the number that I expect Adam will get. Saya sedih, (saya pulak yang lebih sedih huhuhu)

Tapi, after thinking carefully.... saya tahu saya tak patut terlalu mendesak anak saya. Patutnya saya bantu dia, saya tahu kelemahannya, tapi saya x cukup membantu dia, mungkin... Setiap anak, tidak sama. Saya x patut bandingkan dengan diri saya kerana cara kami dibesarkan memang berbeza.

Saya harus pandang dan appreciate usaha Adam kerana untuk subjek-subjek yang lain keputusannya adalah 85% ke atas dan peratus keseluruhannya @dalah 88% which is still ok and good.

Oleh itu, ketika ini saya berazam untuk terus membantu Adam. Maafkan Ibu, Adam... I know you have tried, and we will try our best in future, InshaaAllah...

Note: tqvm Yang, you made me realize...

Saturday, October 10, 2015

Tooth Extraction

Hi Joy,

As one of my braces life journey, I had my tooth extracted yesterday...ops not tooth, but teeth! 2 of my teeth have been pulled off!

"Tooth extraction is A dental extraction (also referred to as exodontia, exodontics, or historically, tooth pulling) Is the removal of teeth from the dental alveolus (socket) In the alveolar bone."
Wikipedia

Uiisshp...it was a nightmare to me. My first experience seeing a dentist was a nightmare, I am really traumatize. I still remember, I was 5 yo at that time. Ever since then seeing a dentist is not an experience I enjoy doing.

But lately, since I have Adam... I have decided that I need to inculcate the routine of seeing a dentist at least once a year. I have to be a good example to my boys...(mother always changes because of her child )

But yesterday change my perception to tooth extraction. I think this process has been doing an evolution! Hahahaahahah It was not a process that we should afraid of anymore... Alhamdulillah, this time I think I am ready and I know the cause of the process. Next month, I will have another two lower teeth to be extracted huaaaaghhh

Till then, take care peeps...

Friday, October 2, 2015

Anak-anak Amanah Allah

Assalamualaikum,

Sesungguhnya anak-anak adalah rezeki daripada Allah. Daripadanya pintu rezeki kita diluaskan, daripadanya juga kita bakal diberi ujian.

Sesungguhnya anak-anak juga adalah pintu kebahagian... Sejauh mana kita
untuk mencorak mereka menentukan pintu mana yang kita pilih untuk mereka...

Semenjak kehilangan puteri kami, CR mmg amat sensitif dgn hal anak-anak. Trauma, mungkin. Bila terfikir tentabg puteri kami, cepat sahaja hati ini terdetik "Ya Allah, janganlah kau uji kami dengan kehilangan lagi Ya Allah..."

Have a great weekend everybody..


Monday, September 28, 2015

Selamat Ulangtahun, Anakku

8 tahun dulu,
Hadirmu anakku,
Membuka pintu kebahagiaan,
Menyinari hidup kami dengan cahaya,
Mengajar kami akan erti pengorbanan.

Adam Zikry,
Kami namakan diri mu,
Sempena manusia pertama di muka bumi,
Sebagaimana kepertamaan mu dalam hidup kami,
Dan semoga kamu anakku menjadi ikutan
Dan contoh terbaik bagi manusia di sekeliling mu

Wahai anakku,
Apa sahaja pencapaian mu,
Amat membanggakan ku...
Kerana kamulah anakku,
Pengubat rinduku,
Penghibur laraku,
Peneman ku yang setia...

Maka ibu dengan ikhlas hati mendoakanmu Adam Zikry...
Semoga kamu beroleh kesihatan yang berpanjangan,
Kemurahan rezeki yang berkat,
Kebahagiaan dan kejayaan di dunia mahupun akhirat...

Selamat Ulangtahun, Anakku....
25 September 2015


Monday, September 21, 2015

Throwback: Hari Malaysia 2015

Assalamualaikum,

Last Wednesday, 16 September CR and family baru menjejak kaki ke The Shore.  Punyelah dah lama shopping mall ni buka... apa nak buat anak-anak, nasib koranglah dapat ibu yang tak kuasa mengukur keluasan shopping mall apatah lagi merayap window shopping hahahahha

Tapi memikirkan dah lama tak bawa anak-anak bujang saya berjalan and having fun...so, we decided to bring our sons to The Ocenarium at The Shore Malacca.

Situated at the 2nd Floor (easier if we park in the parking lot provided at the 3rd Floor.) opposite Mr DIY shop lot.

  • Entry Fees : Adult RM28, Children 3 - 12 years old RM18
  • you will be given a piece of quiz sheet (I love this interactive kind of quiz)
  • hand over the quiz sheet to front counter - you'll be given a piece of The Ocenarium Key-Chain... we got 3 yeehaaa...
  • At the exit, Amsyar POW me BoboiBoy Mini-Figurine cost RM21.60 (GST included)
  • Total duit bagi pada The Ocenarium - almost RM100
So people...di Hari Malaysia ini... Hargailah keamanan dan keharmonian yang kita perolehi.  No rasicm, compromised each other and spread love to everybody...

Take care.. muahhh





Sunday, September 20, 2015

Chicken Curry PPC

Hye Everdearest Recipe Searcher,

Yeah, today (Sunday ; 8.27 am) I have finished preparing my breakfast. Sunday is family day for every mom out there I guess...

Our breakfast meals for today is just Roti Canai (Frozen made by my colleague) just heat it using The Grease multicooker. The Roti Canai will be served with Chicken Curry (Recipe from Azie Kitchen). 

May be some will say, apalah CR ni...you want to cook curry mehhh, still you want to google the recipe? Hahahaah... This is me, I like to try different recipe for even just for one kind of meal... Apa nak buat...


Ingredient:
Chicken (normal cut)
1 onion, chopped
3 garlics also chopped
1 inch ginger
5 teaspoons Curry powder
Asam keping (english word?)
Potatoes
Salt
Cardamom, star anise, cinnamon, clove

How to:

Menggunakan PHILIPS Pressure Cooker
1. Set the cooking option to BAKE VEGE and START.
Tumiskan bawang besar, bawang putih, halia dengan  3 sudu besar minyak masak sehingga naik bau.
Tambahkan buah pelaga, bunga cengkih, bunga lawang dan kulit kayu manis. Gorengkan hingga bawang agak perang.
Tambahkan 5 sudu kecil serbuk kari. Kacau sehingga pecah minyak.
BAKED VEGE option should set off automatically by this time.
2. Set cooking option to CHICKEN and START.
Tambahkan ayam dan kentang. Tambah juga air sedikit sebelum tutup Pressure Cooker dengan penutupnya. Make sure tombol berada dalam keadaan SEAL
4. Keadaan kari ayam anda selepas pressure is released.
Set cooking option to BAKE VEGE and START
Masukkan santan dan asam keping. Biarkan mendidih dan kacau, sebelum ditambahkan garam dan gula.

Within 30 minutes you Chicken Curry is ready.


Selamat mencuba, till then JOY...

Thursday, September 17, 2015

PHILIPS Pressure Cooker

Hi Joy,

During Ramadhan, I have bought another kitchen helper heeheheh... Yeah, that's women, so many reasons to satisfy themselves. Agree with me?

Back to my another kitchen helper, I was recommended by my colleagues to try NOXXA Pressure Cooker by AMWAY at first. And I was amazed by so many noxxa recipes shared in Fb. But one thing that keeps bothering me..don't wanna share it here...nanti marah pulak orang,kan...but it's nothing about the function, everybody knows noxxa is superb!

After google and lots of surveys, I came across this PHILIPS Pressure Cooker. It cheaper, I love the the look and I've found some sources for recipes.. Yeah, clever me...hahaahh

We bought the pressure cooker at Seng Heng for RM430 (RM390 for the cooker, RM10 for card member, RM20 for 2 years 1 to 1 warranty).


#1 PPC Chicken Stew

#2 PPC Sup Tulang // Rebusan Tulang


#3 PPC Fried Beef Macaroni

#4 PPC Nasi Goreng Planta with Egg

#5 PPC Mee Sup Chinese Style

#6 PPC Tom Yam Fried Spagetti


#7 PPC Cicken Curry

Look what I've cooked using PHILIPS Pressure Cooker...Preparations and cooks in less than 30 mins (except for the Sup Tulang)...

Take care and see you then, peeps...

One More Day to Holiday

Assalamualaikum...

Hye Joy,
yeaaah finally its school holiday.  Of course I am happy, I am a teacher, right?

I will have more time for myself, I want to make more busy bag activities for Adam and Amsyar, I will cook extra-delicious meal for my family....

But unfortunately, I think it is just activities that will stay in my to do list... Poor CR...hmm, I have what we call 'hakiki' things to be finished. But, surely I will be filling every single chance I have to at least doing 1 or 2 activities from my to do list...wish me luck ya...

I never had a before and after picture of myself before heeheheh its kind of weird!  Can all of you please spot difference between my before and after picture?

Actually, to be honest... I usually wear make up when I feel like wearing it.  Most of the day (weekdays) I just put on my konon natural look... Haahhaah and today, my friend said this to me "Apsal hari ni ko nampak SIAP?" Heheeheheh People around me can tell a slightly different in me...well, they love me, do they?

Till then peeps, take care and muaahhh

Friday, June 19, 2015

2nd Ramadhan

Alhamdulillah...its been a pleasure and bless to be able to fast. Merasai nikmat itu adalah amat membahagiakan...

Our 2nd Ramadhan merupakan hari pertama Adam bersekolah selepas bercuti hampir 4 minggu kerana demam tonsil-operated (to remove the tonsil)-MC period. And today is the Report Card Giving Day. Alhamdulillah, resultnya amatlah merudum. Tepuk dada CR. TAPI... alhamdulillah atas rezeki Allah. Masih ada ruang untuk kami memperbaiki diri sebagai parents dan Adam sebagai seorang pelajar.

2nd Ramadhan kali ini nak balik ke Muar. Dah lama sangat tak melawat anak syurga CR Aiesya Zaffan...



Semoga Ramadhan kali ini adalah Ramadhan yang productive dan jom..jom kita tamak pahala....muah muah...

Thursday, June 18, 2015

Ramadhan Kareem

Assalamualaikum,
Seronoknya bila bulan yang penuh berkat ini tiba lagi. Alhamdulillah, seribu kesyukuran dipanjatkan kerana CR masih diberi peluang untuk bertemu dengan Ramadhan pada tahun ini... Sebak memikirkan, entah sempat bertemu lagi pada tahun hadapan atau tidak....

Kali ini, CR menanam azam yang hampir sama seperti tahun2 lepas. Namun lebih precise lagi sebab ada kawan share apps Ramadhan Legacy. Menggunakan apps ni kita boleh pilih 3 goals kita sepanjang ramadhan...walaupun kecil2an namun harapnya goals no dapat dicapai...doakan CR yeπŸ˜€

Sempena 1 Ramadhan ni CR ingin memohon maaf andai selama CR menulis ni banyak tersentuh sensitiviti anda...(kalaulah ada yang bace heheheeh) ataupun silent reader yang sebenarnya kenal di mana2... Semoga Ramadhan Kali ini lebih baik drpd tahun-tahun yang lepas....

See ya, hope that I can write more entry in this holy Ramadhan...InShaAllah...

Take careπŸ˜‰πŸ˜‰



Sunday, May 31, 2015

isellchainbrooch #sayajualkeronsang

Assalamualaikum,

I am selling this chain brooch as one of my semester break holiday project. πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰ Last few weeks, I think I'm in the mood of selling something. "Is it because of my mood swing? Hahahaah" I don't know. As in May are the month of 'Hari Koperasi', I have few opportunities to involve in enterpreneurship activity such as car boot sales.

But, this time I would like to use the online medium. So here we are;

































Well, these are a few examples on how to wear this chain brooch or usually we call it as keronsang jury in Malay.



All the brooches are RM8.00 each.
Postage RM8.00 by Poslaju Malaysia

Tuesday, April 21, 2015

PureJuice - Orange Juice

Semenjak tengok segmen JustJuice di Nona beberapa minggu lepas, tekak CR memang ngidam nak minum orange juice homemade je. Homemade tau...



Maka bersegera-segeralah CR survey juice maker di Lazada (ada ke patut, macam dah tak de kedai sangat kat melaka ni) Puas survey, harga x memenuhi budget CR yang ciput ni. Lalu CR intai-intai video di YouTube pula. Akhir nya, dapat juga menyambar electric Citrus Juicer jenama Kenwood dari Lazada. Malas dah nak g tanya kat kedai letrik. Tadaaa... RM139.00 GST telah diserap katanya.



Lalu bermulahlah aktiviti sampingan sebagai pemerah limau di rumah ni... wow...Memang CR dah x pandanglah twister, minute maid dan yang seumpama dengan nya lah...



It is PURE, FRESH and made with LOVE

Saturday, April 4, 2015

Aku Sebuah Papan Gosok

Namaku Si Biru; diberi oleh tuan ku sempena kulit asalku yang kebiru-biruan. Telah lama aku berkhidmat untuk tuan ku...rasanya hampir 9 tahun lamanya. Sejak tuanku masih muda bergaya, sehingga kini patutnya sudah beranak tiga.

Aku memerhati dan menjadi penunggu setia di rumah ini. Untuk pengetahuan semua, partner ku telah 2 kali berganti. Dulu yang pertama, si genit National berwarna merah hati, kini aku dipasangkan bersama Si hitam Panasonic yang beratnya, Ya Ampuun...kepalang. Adakalanya, terpeleot kaki ku yang pernah dipateri ini dibuatnya.

Iya... Selama umurku di rumah ini, kaki ku pernah patah akibat komitednya aku terhadap tugasku. Alhamdulillah, aku tidah dicampak ke tepi rumah sebagaimana pengakhiran hidup barang-barang kelengkapan rumah yang rosak. Ku fikir, berakhirlah khidmatku dalam hayat ini apabila patahnya kakiku... Namun, kerana sifat berjimat tuan ku, aku dihantar hingga ke Masjid Tanah untuk dipateri. Dibengkel pertukangan kereta Kolej Kemahiran Tinggi MARA; sempat aku menjeling di pintu masuknya. Lalu aku masih dapat berdiri dan masih utuh memberi khidmat bakti kepada tuan ku. Akan ku balas kepercayaannya kepada ku ikrar ku dalam hati.

Sebenarnya sepanjang tempoh perkhidmatan ku, sarung ku sudah beberapa kali diganti. Yang pertama dulu, alasannya aku tidak gebu, susah untuk menggosok katanya. Lalu aku disarungkan dengan alas Biru 'heat absorber' yang kononnya berfungsi menambah nilai kualiti gosokkan ku. Namun, mmg indah iklan daripada hakikat....alas Biru masih pada tahap ok-ok saja kata tuan ku. Namun disebabkan telah dibeli, alas Biru masih kekal menjadi sarungku. Yang kedua, alas Kelabu 'built-in metal heat reflector' katanya. Mmm ku risik2 getus hati tuan ku, akhirnya aku tahu tuan ku agak berpuas hati dan merasa berbaloi mengeluarkan RM 25.00 di Jusco membeli alas Kelabu. Masa menggosok berkurang sedikit katanya... Maka jadilah aku Si Biru yang dibaluti alas Kelabu selama hampir 3 tahun.

Namun minggu ini, ku dengar2 kata hati tuan ku ingin menukarkan alas Kelabu. Kesian, alas Kelabu telah lama berjasa, terkoyak sudah permukaannya. Nampaknya, x lama dah masa si alas Kelabu ni, kataku di dalam hati. Namun, untuk kesekian kalinya sifat berjimat dan 'do it yourself' tuan ku memungkinkan si alas Biru, si alas Kelabu dan aku Si Biru masih mampu menjalankan peranan kami... Ini kerana, aku yang masih disaluti si alas Biru pada lapisan pertama dan si alas Kelabu pada lapisan kedua akhirnya disaluti si Fabric IKEA. Maksudnya, kami bertiga masih diperlukan di rumah ini, masih diperlukan untuk terus menabur bakti, masih boleh menemani tuan ku menggosok baju-bajunya....alhamdulillah, kerana aku adalah Si Papan Penggosok yang kini berwajah baru.

Saturday, March 28, 2015

Saya Si Gigi Besi

Salam Sabtu
Does your weekend is cool enough? I hope the answer is yes! And tomorrow will brings another fantastic moment to you, InshaAllah.

As for me, my saturday isn't that great. But I enjoy it to the fullest with my 3 heroes. Yeay! Weekend is great with these 3.

Just to share with JOY, after quite sometimes(lama...dari anak dara CR berfikir hahaah), I finally made up my mind to wear this metal thing inside my mouth. Memaksa diri actually. I did mentioned here that Dentist had made prediction that Adam has higer tendency to wear braces... before the son wearing it, let the mother try it first,kan......



So, here I am...menahan kesakitan masa makan. I have to stop myself from eating variety type of food...yeahhh this is not so cool man...because I love to eat!



Till then, have a great Saturday peeps...muah muah

#updateonday3

Thursday, March 26, 2015

SCHOOL - Menikmati Terik Mentari...

Salam hari Khamis,

Inilah senarionya bila anak murid datang lewat 30 minit dan waktu teaching and learning hanya 50 minit hari iniπŸ˜‰

Jom anak-anak, CR x kuasa nak menambah kedutan di muka yang nyata tidak ada (kononnya...). Tak mahu marah2, x mahu bebel-bebel.

Marilah kita nikmati suara breezy and sunny day di MRSMTGB. Lawa, kan pepohon yang hijau melambai...πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

#sayasayanganakmuridsaya #sayasukajadicikgu

Wednesday, March 25, 2015

Scrapbooking - My Baby Boo

Assalamualaikum,

On the 1st of March 2015, CR has received new nephew...yeah cousin of Adam and Amsyar. We feel very grateful and full of happiness to welcome our new family member.

CR has made a flipped door sign for this baby boo...

Actually, this baby scrapbooking set is bought from POPULAR. Nice one, isn't it? CR just adds some creativity and accessories to this masterpiece and tadaaaa...

This is a dua by Prophet Ibrahim... a very beautiful dua. May Aish Al-Kauthar become a pious muslimin...


Take care, peeps. Muah!

Sunday, January 18, 2015

Tahun 2015 - Be Positive

Assalamualaikum,

Alhamdulillah dah hampir 20 hari kita semua di tahun 2015.  Alhamdulillah Ya Allah, Alhamdulillah atas umur yang semakin meningkat dan tanggungjawab yang semakin besar.

CR berdoa semoga dalam tahun ini kita masing-masing dapat memperbaiki diri, dan trademark tahun ini adalah BE POSITIVE.  Apapun yang berlaku, jom sama-sama bersangka baik pada Allah, berhusnudzon pada rakan-rakan sekeliling.  InshaAllah dunia kita akan lebih positive dan menggembirakan.

CR tak sabar nak mengharungi 2015.  Iya, peningkatan umur yang dipinjamkan oleh Allah ni sebenarnya seiring dengan pertambahan kematangan harapnya dalam apa juga yang CR hadapi, InshaAllah.

CR tak sabar nak kembali bertugas.  Rindu pada anak-anak yang dah lama bercuti.  Merekalah amanah yang perlu CR selesaikan sebagai penjawat awam.

Have a great year ahead, friend...