Thursday, September 17, 2015

PHILIPS Pressure Cooker

Hi Joy,

During Ramadhan, I have bought another kitchen helper heeheheh... Yeah, that's women, so many reasons to satisfy themselves. Agree with me?

Back to my another kitchen helper, I was recommended by my colleagues to try NOXXA Pressure Cooker by AMWAY at first. And I was amazed by so many noxxa recipes shared in Fb. But one thing that keeps bothering me..don't wanna share it here...nanti marah pulak orang,kan...but it's nothing about the function, everybody knows noxxa is superb!

After google and lots of surveys, I came across this PHILIPS Pressure Cooker. It cheaper, I love the the look and I've found some sources for recipes.. Yeah, clever me...hahaahh

We bought the pressure cooker at Seng Heng for RM430 (RM390 for the cooker, RM10 for card member, RM20 for 2 years 1 to 1 warranty).


#1 PPC Chicken Stew

#2 PPC Sup Tulang // Rebusan Tulang


#3 PPC Fried Beef Macaroni

#4 PPC Nasi Goreng Planta with Egg

#5 PPC Mee Sup Chinese Style

#6 PPC Tom Yam Fried Spagetti


#7 PPC Cicken Curry

Look what I've cooked using PHILIPS Pressure Cooker...Preparations and cooks in less than 30 mins (except for the Sup Tulang)...

Take care and see you then, peeps...

30 comments:

  1. hi ila...lama xjenguk sini...aku pun baru je beli ppc ni....bestnya tgk resepi2 kat atas tu...aku baru je try buat sup tulang dgn ayam bakar......tapi mmg best la ada pressure cooker ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye Lia,

      Nanti aku invite ko masuk 1 group PPC kat fb yeah...kalau ko belum masuk le hehehhe... yang best nya lia, masak nasi goreng and pasta or macaroni boleh straight away from beras, pasta n macaroni xyah rebus dulu....best:) hehehhe

      Selamat memasak utk kita berdua...

      Delete
    2. Salam Ila,

      Boleh share tak group PPC kat FB tu? saya tgh usha2 PPC jgk nih..

      Delete
    3. Salam Healthy Bling...

      TQ for stop by..
      dekat Fb ni close group so kene invited... awak add saya as friend SITI ROZILA ZAINUDDIN, then I'll add you to the group :)

      Delete
    4. salam sya pun nak join dlm groub fb PPC...

      Delete
  2. Salam Puan,

    Nak tanya Philips boleh masak pop corn x? Puan pernah cuba? Terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Puan,

      Setakat ni saya masak popcorn guna periuk biasa je. :)

      Delete
  3. Slm.. pn bole add sy dlm grup tu x

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ for stopping by..
      dekat Fb ni close group so kene invited... awak add saya as friend SITI ROZILA ZAINUDDIN, (PM sikit ye heheheh takut saya x perasan) then I'll add you to the group :)

      Delete
  4. Assalammualaikum Cikgu Rozila...baru beli ppc dr lazada...semalam sampai....takut pulak nak guna.
    Boleh ke agaknya menumpang di grup ppc cikgu tu?��

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ for stopping by..
      waalaikumsalam Puan,
      dekat Fb ni close group so kene invite...btw bukan group saya...puan add saya as friend SITI ROZILA ZAINUDDIN, (PM sikit ye heheheh takut saya x perasan) then I'll add you to the group :)

      Delete
  5. Saya nak tanya , periuk philips ni boleh buat stir-fry tak mcm yg periuk noxxa ada ..?

    ReplyDelete
  6. Salam puan..saya baru dpt arini ppc tu..boleh x invite saya jugak dlm group poc tu..fb saya kayiera kayhebat..thx

    ReplyDelete
  7. Salam puan..Saya pon baru beli ppc..boleh invite sy dlm group ppc dekat fb?terima kasih

    ReplyDelete
  8. Salam puan..Saya pon baru beli ppc..boleh invite sy dlm group ppc dekat fb?terima kasih

    ReplyDelete
  9. Hai, can you add me to your group as well, baru Je dapat Philip pressure cooker last week.

    ReplyDelete
  10. salam puan..sy pn nk join group masak guna ppc...please add me

    ReplyDelete
  11. salam puan..sy pn nk join group masak guna ppc...please add me

    ReplyDelete
  12. assalam puan,saya berminat nk join group masak guna ppc.please add me..tkasih..

    ReplyDelete
  13. assalam puan,saya berminat nk join group masak guna ppc.please add me..tkasih..

    ReplyDelete
  14. salam puan sama je ke function PPC ni dengan Noxxa ? kalau sama baik saya beli PPC ni murah sikit kot dr Noxxa huhu
    kalau x keberatan share lah apa yang kureng pasal Noxxa t.. saya dlm decision nak beli ni
    huhu

    ReplyDelete
  15. assalam puan,saya berminat nk join group masak guna ppc.please add me..tkasih..

    ReplyDelete
  16. assalam puan,saya berminat nk join group masak guna ppc.please add me..tkasih..

    ReplyDelete
  17. assalamuaikum puan, sy berminat nk join group ppc sbb br je beli.. nk blajar2.. tq

    ReplyDelete
  18. Salam Ila. Ingat tak Dalisha. kita satu homeroom. Ila.. x sangka jumpa plak kat sini. Sy tgh duk menggoogle psal PPC ni... skali jmpa blog Ila... masa mula2 tu x perasan... duk tgk g mbar kat blog...apsal muka ni cam kenai je... skali tgk profile...mmg kenai... Ila.. impress lah dgn masakan ngn ppc tu. meh share resipi boleh...haha...

    ReplyDelete
  19. Salam.. saya pun dah beli Philips PPC. Mula nak beli noxxa tapi x jadi bila tengok kat AEON deme buat demo...

    ReplyDelete
  20. Salam puan, saya pun nak join group ppc ni. Tlg add saya, Tq.

    ReplyDelete