Wednesday, February 1, 2012

Cuti-cuti Malaysia 2011 - Jom Makan-makan

Salam,

Jom layan jalan-jalan cari makan kami kali ni:) [Cuti Disember lepas]
Again, CR ke Pulau Pinang yang memang syurga makanan dan 
Cameron Highland bersama-sama keluarga mertua. Walaupun tak semua gambar dapat share, tapi leh lah layan sama-sama ye:)

Nasi Kandar Kampung Melayu 
Saya suka, rasanya semua cukup...harga pun boleh tahan.
Tapi kedai ni just open  from 8.00 am to 1.00 pm

Bukit Bendera
ABC Kak Nor - Bukit Bendera.
Layanlah lepas penat berjalan:)

Padang Kota
Pasembur Padang Kota - For me, ok je...taklah best sangat.
But this stall have variety of choices.

Char Kuey Tiaw - Tak sedap.... Maaflah ye, memang tak sesedap CKT yang
 saya makan tahun lepas di Bukit Mertajam.
Tapi itu je yang sempat nak lepaskan  gian, layankan aje.
Mee Udang Mak Jah, Kuala Sepetang
Order lah, kedai dia memang selesalah

Mee Udang Special RM13.00
Personally, I prefer Mee Udang Salleh yang lebih pekat kuahnya.
Mak Jah punya Mee Udang kurang kick...
Maaflah pada sesiapa yang rasa sebaliknya, selera saya. bukan rezeki kami,
Kedai Mee Udang Salleh closed on Friday:( 

Mee Goreng Mak Jah.  Mak Mertua saya tak suka...
Psss Mak Mertua saya  ni cerewet sikit tentang makanan:) but
I think ramai golongan mak-mak memang begitu, sebab
derang masak lagi best:)
Cameron Highlands
Big Apple Strawbery Park:) Bestnya layan strawberry with hot chocolate tengah sejuk2,kan?

Big Apple Strawbery Park:) Wafer with ice-cream pun
layanlah and mashed potatoes

Haaa..tapi CR memang suggest kawan-kawan pergi Big Apple Strawberry Park , Brinchang ni. Semua ada, nak tengok roses, bunga-bunga, cactus, sayur [sikit2 jelah] semua ada dalam satu tempat...Untuk yang mengejar masa macam kami bolehlah ke sini aje.

Haa..lagi satu CR suggest korang beli salads yang ada dijual di sini. Coral salad..sebab RM2 je sebungkus. Kat KEA FARM tak de tau...

1 comment: