Wednesday, September 30, 2009

Hari yang sungguh menguji kesabaran...

Salam Joy...

semalam 290909 sangatlah menguji kesabaran...
paginya sangat mengujakan, coz the SPM Intensive Programme is started...


tak sabar sungguh rasanya nak jumpa dengan students tercinta..ehhehhe...well, the session goes well...and i'm satisfied with all the attention and cooperation given by those students...

but my day turns up side down starting from 12.00 pm...10 minutes before the class ended...


secara tiba-tiba, abang mesen rumput tu menggamit Cikgu Rozila, ingatkan apalah yang dia nak tunjukkan. Rupanya nak memberitahu, my Ozzy Orange's back screen dah berderai dihentam batu akibat proses memotong rumput...mmmmmm...

peliknya, Cikgu Rozila tak rasa sedih atau pun marah tetapi masih sabar....May be too exhausted sbb baru lepas 2 hours bercakap tak henti...

dengan cermin kereta yang dah rongak tu, aku pun still attend my appoinment with KIA Jasin. Di Klinik, aku dibebel pula oleh kakak-kakak nurse sebab 'kencing kotor' and 'my Hb drop tp 9.9mg. Sungguh sangat tidak sedap didengar...

Lalu aku pun diarahkan ke Lab for further urine check-up and Alhamdulillah the results oklah pulak...hehehhe...ceria sikit...

Malam pulak...hubby pulak wat muka seposen jer...lalu berlangsunglah episod makan orang bisu, tidur pun bisu jugak...just Adam jer yang tak puas-puas bercerita pasal BAJAK dia...

Ish...sangatlah tensen bila hubby wat muka seposen...biarlah yang lain-lain tu menyakitkan hati...but I always hope yang Mr Hubby tak buat muka seposennye...:) sorry sayang...luahan seorang isteri...

Hope that today and the day after this will be more enjoyable...Insyaallah...

Take care...
daaa..

Saturday, September 26, 2009

Lagu Raye Kami Tahun Ini

Hujan & Raihan - Salam Aidilfitri Ayahanda dan Bonda

Terkenang di ketika itu
Ku dimanja dan disayang selalu
Apa saja kemahuan diri
Akan cuba dipenuhi

Walau hidup dalam kesukaran
Kau kan cuba tuk membahagiakan
Demi anak-anak yang tersayang
Kau berdua kan berkorban

Tetapi baru ku sedari
Tidak mungkinkan terbalas budi
Pengorbanan mu tiada ternilai
Hanya tuhan kan membalasnya

Chorus
Salam aidilfitri
Ayah bonda yang dicintai
Maafkanlah anakmu ini
Kerna belum cukup berbakti

Pabila menjelang lebaran
Baju baru kan disediakan
Walau mungkin kami tak mengerti
Keperitan saat itu

Namun wajah mu terus bercahaya
Oh sucinya kasih sayang itu
Dibibir mu kan menguntum senyum
Andai nya anak-anak mu bahagia

Chorus
Salam aidilfitri
Ayah bonda yang dicintai
Maafkanlah anakmu ini
Kerna belum cukup berbakti


video

Happy Birthday Adam Zikry

Salam Joy...

Yesterday [25th September 2009] was Adam's 2nd birthday...
Happy Birthday sayang...Ibu doakan semoga hidup Adam sentiasa dirahmati, dipermudahkan dan diberkati Allah...

Apa yang Adam dah boleh buat ye???

nama ayah--> chah
nama ibu--> bu chah...yg ajar lain, yg disebut lain...
anak siapa--> nak bu

colour yang dikenali--> oyeng, llow, yeen, lack, yed, luu

numbers-->one, two, three, five, nine, ten

alphabet-->a,b,c,d

huruf--> alif, ba, ta, tha

yang lain-lain tuh...biasa-biasa jer...kenal his uncle,tok pa, ummi, achu [pak su], ateh [pak teh], tok mah, tok med

semoga anak ibu sihat dan sejahtera...love you always dear...

Thursday, September 3, 2009

berehat di Malacca GH

Salam Joy,

as i mentioned in previous entry...i've been referred to Malacca GH for further check-up on continuous staining discharge...so, yesterday i had to spend a night at the hospital...berehat, goyang-goyang kaki. leaving my BOY and by beloved HUBBY [just for a while]...

and alhamdulillah everything turns ok...i have low placenta, with some sevical erosion...baby is ok and growing healthy...that's the best part...


precaucionary step: we have to wear mask, sbb H1N1 sangat dasyat di melaka...
always wash our hands after what ever activity conducted...


and now i'm back....dapat MC for tomorrow, will go back to school on Monday...but yeah...the TRIAL paper is waiting for me....

Enjoy yourself Ila...

Jom layan Food's Pic..:)

Salam JOy,

These are several juadah yang dah dibuat in this fasting months..
tak banyak koleksi gambar...


Maccaroni Goreng : Boleh lah untuk first timer...kira kaedah cuba jaya..Adam love the macaroni a lot...he called it as mee...



Ikan siakap Goreng sweet n Sour...ini jelah rupa yang mampu dibuat...
maklumlah...main campak-campak jer,kan...but the results turn just ok...


Sayur Sawi Goreng - Masakan biasa...


hehehe..nilah santapan masa HARI BERSHOPPING...Adam's and My favourite:P


This is not the food's pics yer...hehehhe...SHARING is CARING...lagi 2 comel tuh tak tau anak siapa..terjumpa masa kat KFC Jusco Melaka...the best part is, my boy is learning how to make friends by sharing his foods with the kids...ish,ish,ish....McD fries...
Pandai pulak mamat nih...biasanyer kan main kedekut lagi...good sign BOY...


Ayam goreng rempah...mmmm..sedaaap...sehingga menjilat jari..heheheh

tom yam campur yang belum dimasukkan sayur-sayurannya...so that the veges...is crunchy...yumm...yum...



ok daa...

Wednesday, September 2, 2009

Mood Tak Baik...

Salam Joy..

bertepatan dengan tajuk entry ni, mood saya mmg sangat tidak keruan sekarang....smalam dan hari ini...this is due to my appointment with KIA Jasin smalam...so, as the result satu malam angin aku mmg x betul hehhehe...dengan Adam pun aku leh nangis, apalah ibu nih...[xyah ceritalah sebb apa yang Adam buat aku nagis tu..MALU..]

so, it's almost a month i had the spot of staining due to PV bleeding [according to the DR].  so, I've been urge to see the gynea at Hospital Besar Melaka, urgent! petang smalam jugak...tapi si degil Ila nih nampaknye x sanggup nak berbuka dia hospital dan mendedahkan diri pada virus H1N1 yang berlambak kat spital tu...therefore, we decided to go there today...

that is 1.  

kenapa aku rasa HUBBY seems dont care jer about myself??I'm carrying his babies....poor baby, slalu kene dgr ibu sedih sorang2...sedih jer tgk other couple go for antenatal check-up together...but me, always by myself...but thats is acceptional, my hubby is always busy with his work...but today, I have to go to gynea alone...dia nak hantar and fatch aku jer...sedih sangat2...tgh2 makan sahur tadi puas cover so that i won't cry in front of him...sometimes i think, it is better if i doesn't have the driving licence...nnt biar dia susah kene hantar aku...
mmmmmmmmmmmmm......

sabar ila, sabar.....syukur banyak2....
there must be a reason Allah test you....so that you know how to control your patience...

daa..take care JOY...